Kaj lahko storiš, da se v največji meri znebiš teh neprijetnih žil, ki kazijo tvoje noge?

Sprva sem mislila, da posamezna počena žilica na moji koži ne more predstavljati večjega problema. A kot boš videla, sem se hudo motila. K sreči pa sem našla način, s katerim si lahko pomagaš tudi sama.
Žile pod kolenom
Pojav žil pod kolenom me je spravil skorajda v obup.
Piše: Antonija, četrtek, 14. januar 2021
Pozdravljena!
Pri razmeroma rosnih 38 letih se mi je zgodilo nekaj, kar ne privoščim nobeni ženski, niti moškemu. Po rojstvu drugega sina so se mi, poleg številnih drugih težav, na nogah pričele pojavljati te nič kaj privlačne žile.

Mislila sem si, da je to še ena od težav, ki bo po porodu slej ko prej izginila sama od sebe - a kmalu sem ugotovila, da temu še zdaleč ni tako, da se stanje le še slabša!

Ne le, da so se mi te nič kaj lepe žile nekontrolirano širile po nogah, tudi neprijeten občutek in utrujenost nog sta bila vse bolj pogosta.

Če imaš tudi sama podobne težave, naj ti povem, da mi je k sreči navkljub vsem neprijetnostim uspelo najti način, da sem se rešila tudi te težave.

Nobeni ženski ne privoščim, da se ji zgodi to, kar se je zgodilo meni

Žile na nogah, ki sem jih bila do tedaj vajena le pri svojem očetu, so se mi že od nekdaj zdele zelo neprivlačne na pogled.

In ko so se med nosečnostjo pričele pojavljati na mojih nogah, me je postalo sram - tako zelo sram, saj nisem vedela, kako na stvar gleda moj mož. Če niso privlačne meni, ki sem navajena vsega hudega, kako bi bile mojemu možu? Kako bi lahko bile privlačne komurkoli?

Zato sem seveda upala na najboljše, a sem kmalu z obupom spoznala, da se stanje mojih nog čisto nič ne izboljšuje. K sreči pa se stanje ni opazno slabšalo. Vse dokler zunaj ni pritisnila vročina.

Poletje, sonce in vročina - to so, kot si verjetno ugotovila že sama, glavni vzroki, da se žile v telesu razširijo in na določenih predelih tudi nehote počijo. In kar naenkrat so se mi žile iz stegen razbohotile še na meča! Tukaj pa je stvar začela postajati resna...

Če me estetsko te grde žile niso motile dovolj, da bi ukrepala, me je prepričalo ...

Verjetno se sprašuješ, kako zelo je morala trpeti moja samopodoba, da sem tudi sredi največje vročine nosila dolge hlače? S kakšno muko sem na plaži slekla oblačila, in kaj si je o vsem tem mislil moj mož?

Pa se mi tudi to še ni zdel tako velik problem, da bi ukrepala. Vendar je kmalu sledilo kruto spoznanje.

Z družino smo skoraj vsak konec tedna preživljali v naravi. A le do dne, ko sem med sprehodom z mukami zakričala »Jaz ne morem več, noge me bolijo za umret!«

Od takrat naprej so bili naši sprehodi kratki, saj so moje noge hitro postale utrujene, zvečer pa se je pojavila še bolečina, zaradi katere včasih celo nisem mogla spati. In kot, da to ni dovolj, so mi za piko na i pogosto zatekla tudi stopala.

Je lahko rešitev, ki sem jo tako zavzeto iskala, resnično tako preprosta?

Priznam, prečesala sem internet po dolgem in počez in na različnih forumih opazila par zgodb o strašljivih posegih z laserji in ne vem še čem. A ker je bil to moj zadnji izhod v sili, sem se odločila, da se v zadevo malo bolj poglobim.

Raziskovanje mi ni tuje, prav tako pa tudi nisem naivna, da bi verjela kar vsakomur na besedo. Saj veš, spletni forumi in "rekla-kazala"...

A med raziskovanjem sem naletela tudi na razne kreme in mazila. In ob pregledu posameznih sestavin teh krem, ki naj bi 'izbrisale' te grde žile, sem naletela na prispevek Mihe, ki me je kar malce šokiral. Zakaj? V svojem prispevku je namreč predstavil tretma, ki naj bi rešil prav vse moje tegobe.

Seveda sem imela določene pomisleke - preizkusila sem že kar nekaj kozmetičnih izdelkov, pri tem pa ugotovila, da očitno vsaka krema ne ustreza vsaki ženski oziroma vsakemu tipu kože.

A Miha me je po telefonu pred preizkusom tretmaja pomiril, naj ga brez bojazni in slabe vesti vendarle preizkusim - kajti v primeru, da krema, ki je del tretmaja, ne bi ustrezala moji koži oziroma z rezultati ne bi bila zadovoljna, mi je pripravljen v celoti povrniti kupnino.

Ne spomnim se, da bi še kje drugje zasledila, da lahko v primeru nezadovoljstva vrneš porabljen izdelek, zato se mi je zdela ta poteza še toliko bolj fer. Prepričal me je, da mu gre zaupati - pa da vidim, kaj bo.

Učinek hitrejši od pričakovanj

Tako sem se odločila, da preizkusim Mihov tretma in vestno sledim njegovim napotkom - in res, žile na mečih in stegnih so postajale svetlejše in vse manj izrazite.

Čeprav prvi teden pri meni še ni prinesel večjih sprememb, pa lahko rečem, da se je stanje kože vsaj na pogled izboljševalo iz dneva v dan, saj koža ni bila videti več tako lisasta, kar me je navdajalo z upanjem.

A v naslednjih tednih je sledil šok. Žile na mečih in stegnih so bile z vsakim dnem svetlejše in tudi manj izrazite.

Sprememba je postajala tako očitna, da jo je opazil celo moj oče, ki se je soočal z enakimi težavami, le da je bil on seveda preveč trmast, da bi kaj ukrenil. Moški, kaj pa...

Angelca z očetom
Oče mi sprva ni verjel, danes pa tudi sam uporablja ta tretma.
Kajti prav on je bil krivec, da sem poiskala to neverjetno rešitev - potem ko sva ugotovila, da imava oba enako težavo, sva namreč padla v burno debato, v kateri je on trdil, da rešitve ni in da bo čas prinesel svoje.

A ko sem mu pričela govoriti o bolečinah, ki so praktično izginile, takrat me je šele začel poslušati!

Zatekanje se je umirilo in tudi bolečina je popustila

Ko sem prejela paket z naročenim tretmajem, sem presenečena ugotovila, da sem poleg kreme prejela tudi posebne kompresijske nogavice, ki naj bi blažile bolečino in zatekanje.

Ker so bile nogavice darilo h kremi, sem mislila, da nimajo večjega pomena, zato sem jih le pospravila v predal in nanje skoraj pozabila.

A že čez dober teden sem jih nenačrtovano obula za na sprehod, saj nisem imela nobenih primernejših visokih nogavic za pohodniške čevlje.

Na sprehodu z otroki že dolgo ubiram isto pot, ker točno vem, na kateri točki me bodo začele boleti noge, tako da lahko vselej pridem nazaj domov brez večjih težav. Le da tokrat bolečine ni bilo od nikoder???

Šele doma sem namreč prebrala, čemu so te nogavice sploh namenjene. Zaradi specifične kompresije od gležnja proti kolenu naj bi bila izboljšana cirkulacija krvi, saj naj bi ravno oslabljena cirkulacija krvi povzročala bolečine in zatekanje.

In od tistega dne dalje vedno obujem te čudovite nogavice ko se odpravljam na sprehod, oziroma, kadar vem, da bom morala dlje časa stati na nogah. Jaz pa bi te nogavice skoraj vrgla stran...

Končno spet lepe noge enakomerne polti in dobro počutje

Bistvo tega tretmaja, o katerem si lahko več prebereš s klikom tukaj, je, da postane rutina. Kremo sem enostavno namazala na problematične predele vsako jutro, med preoblačenjem, in pa zvečer po tuširanju.

No, verjetno mi ni treba razlagati, da mi je moj uspeh seveda dal obilo pozitivne energije - ponovno sem vzljubila rekreacijo in sprehode z otroci!

Ampak veš kaj je zame najpomembnejše? Zdaj se končno počutim dobro v svojem telesu, ni me več sram ležati v kopalkah na plaži, prav tako pa lahko oblečem karkoli mi zapaše, saj imam končno spet čudovite noge. Kar je brez dvoma opazil tudi moj mož.

Če se soočaš s podobnim problemom, kot sem se jaz, potem naj ti bo moj zapis vzpodbuda, da ukrepaš - moj oče pravi, da je učinek tudi pri njem enako dober. Ali se boš odločila izkoristiti moje izkušnje ali ne, pa je povsem tvoja stvar.

Preberi si več o samem tretmaju (klik). Preizkusi ga, izgubiti nimaš kaj, v vsakem primeru ti bodo noge hvaležne!

Hvala, da si si vzela čas in prebrala mojo zgodbo. Želim si, da bi uspelo tudi tebi.
- Antonija O.

P. S.:
Kot si lahko prebereš v Mihovem zapisu so ta tretma preizkusila že številna dekleta, ki so na strani objavile tudi svoje izkušnje in navdušenje nad izdelkom.

Klikni tukaj in si poglej, kaj je tako posebnega pri tem tretmaju, da sem mu dala priložnost in bila na koncu nad rezultati prijetno presenečena.


* POJASNILO: učinki in rezultati uporabe tega izdelka se lahko razlikujejo od mojih. Zaradi različnih dejavnikov se lahko sicer zgodi, da posameznik ne doseže rezultatov, kot sem jih sama. Vendar v primeru neizpolnitve pričakovanj lahko PRAZNO tubo vrneš BREZ obveznosti, kupnina pa se ti v celoti povrne!
Copyright © 2018 NaTV d.o.o., Češnjevek 7, 4207 Cerklje na Gorenjskem, e-mail: info@natv.si - kontakt, pogoji poslovanja